Reparatie & onderhoud

Het onderhouden van uw buiten- of binnenboordmotor is zeer belangrijk voor de levensduur van de motor. Wij geven complete onderhoudsbeurten aan vrijwel alle bekende merken en modellen, benzine en diesel.

Alle essentiƫle onderdelen vragen eens per jaar om afstelling, controle en vervanging om zo perfect mogelijk te blijven functioneren. Het gaat hierbij om het vervangen van de motorolie met filters, bougies en staartolie. Daar komt dan nog het controleren of vervangen van de impeller (waterpomp) bij, deze pomp is essentieel voor het koelen van de motor.

Wij controleren altijd de impeller!! De meest voorkomende storing in het seizoen zijn problemen met het koelsysteem. Een versleten pomphuis, verstopt inlaatkanaal of warmtewisselaar kunnen voor een hoop ellende zorgen op een mooie zomerse dag. Deze werkzaamheden zijn standaard bij het laten uitvoeren van een service beurt zowel voor binnen als buitenboord motoren.

Ook het stuursysteem en schakelkast hebben regelmatig onderhoud nodig. Worden deze componenten niet op de juiste wijze onderhouden dan gaat alles op den duur zwaar, stroef en moeilijk. Deze delen van de combinatie worden daarom standaard meegenomen in een complete servicebeurt. Wij geven deze zeer complete onderhoudsbeurten meestal op locatie met onze mobiele werkplaats.


Contact opnemen