Sport & speedboten

We verheugen ons allemaal op een zonnige dag met hoge temperaturen om weer eens flink gas te gaan geven. Voor we dat gaan doen moeten we uiteraard zeker zijn van een snelle betrouwbare boot.

Met Mercruiser en Volvo Penta Benzine inboard motoren hebben wij jarenlange ervaring. Ook het vervangen van de staartrubbers, doorvoeren, en Gimbal lagers zijn bekende reparaties voor ons. Een betrouwbare en waterdichte drive is natuurlijk zeer belangrijk voor de levensduur van dergelijke systemen.

Evinrude E-tec en Mercury Optimax, de sportieve 2 takt outboards met injectie hebben uiteraard periodiek onderhoud nodig wat wij graag voor u willen uitvoeren.
Voor deze merken zijn wij ook te benaderen als het gaat om software matig uitlezen van de boordcomputer om zo een storing te kunnen verhelpen.
Tevens is het handig om bij aankoop van deze motoren het motor draaiuren tal te laten uitlezen zodat u precies weet hoeveel er mee gevaren is.

Een zeer belangrijk onderdeel van een snelle combinatie is de propeller en dan vooral de “pitch” maat. Een motor heeft een maximaal toelaatbaar toerental en deze is dan ook van groot belang voor de juiste propeller keuze.

Hiermee kunt u de boot motor combinatie dan ook perfect tot zijn recht laten komen. Voor advies en vragen kunt u ons mailen via het contactformulier. Wij wensen u alvast veel vaarplezier.